Szijjártó Péter szerint vadásznak a békepárti politikusokra, amit Trump és Fico példája is bizonyít

Hol fizikai, hol jogi, hol politikai eszközökkel vadásznak a békepárti politikusokra – állította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Marcaliban egy lakossági kampányfórumon.

Önkormányzati választások

Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül – kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!

Donald Trump volt amerikai elnök és Robert Fico szlovák kormányfő példája is mutatja, hogy rendkívüli nehézségekkel néznek ma szembe a békepárti politikusok, hol fizikai, hol jogi, hol politikai eszközökkel vadásznak rájuk – állította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Marcaliban.

Szijjártó szerint mindezt az is világosan demonstrálja, hogy Donald Trumpot a választási kampány közepében bűnösnek találta a bíróság egy ügyben, továbbá az is, hogy nemrég megpróbálták meggyilkolni Robert Fico szlovák kormányfőt.

A tárcavezető a városban tartott lakossági fórumon az ukrajnai háború eszkalációjának egyre súlyosabb veszélyével is riogatott, ostorozva a “háborús őrületet”, amely eluralkodott az európai vezetők körében, és rámutatva a kontinenst érő negatív következményekre. Szerinte a háború vége nem kerül közelebb a több százmilliárd eurónyi értékű fegyverszállítmányoktól, a konfliktus rendezése pedig egyedül diplomáciai úton képzelhető el.

HVG