Olasz szakembert nevezett ki a Chelsea – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Chelsea a hétfői napon kinevezte az új vezetőedzőjét…

(Photo by Copa/Getty Images)

A Chelsea hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy a Leicester City-t a PL-be feljuttató Enzo Maresca lett a csapat új vezetőedzője, akivel 2029-ig szóló szerződést kötöttek.

Maresca játékosként megfordult többek között az angol West Bromwichnál, a Juventusnál, Bolognánál, Fiorentinánál, Sampdoriánál, Palermónál, illetve Veronánál, a spanyol Sevillánál és Málagánál, valamint a görög Olympiakosznál is.

A 2017-es visszavonulása után az Ascolinál, a Sevillánál és a West Hamnél is másodedzőként dolgozott, majd egy rövid ideig a Gianluigi Buffont és Balogh Botondot foglalkoztató olasz másodosztályú Parma vezetőedzője lett 2021-ben. A következő idényben Pep Guardiola másodedzőjeként dolgozott a Manchester Citynél, mellyel triplázott. 2023-ban átvette a Leicester City kispadját, az elmúlt idény végén a Championshipet megnyerve visszajutott az első osztályba.

“A Chelsea-hez, a világ egyik legnagyobb klubjához csatlakozni minden edző számára álom. Ezért is vagyok annyira izgatott ettől a lehetőségtől. Alig várom, hogy egy nagyon tehetséges játékosokkal és stábbal dolgozhassak együtt, hogy egy olyan csapatot fejlesszünk, amely folytatja a klub sikeres hagyományait, és büszkévé teszi a szurkolóinkat” – fogalmazott az új vezetőedző.

Az újonnan kinevezett szakember az előző szezon végeztével távozó Mauricio Pochettinót váltotta a londoniak kispadján.

fociclub