Bejelentés: Martin átigazol az Apriliához!

Felpörögtek hétfő késő délután az események a MotoGP átigazolási piacán. Mint arról mi is beszámoltunk, előbb arról szóltak a sajtóhírek, hogy a Ducati a múlt heti döntésével ellentétben mégis úgy határozott, hogy Marc Marquez mellett teszi le a voksát, így a nyolcszoros világbajnok lehet Francesco Bagnaia új csapattársa 2025-től.

motogp-martin-1

Ez azt is jelentette, hogy Jorge Martin aligha marad a bolognai gyártó színeiben, hiszen többször is jelezte az elmúlt hónapokban, hogy ha nem léptetik elő, akkor távozik a Ducatitól egy másik márkához.

Nos, ezt végül hamarabb meg is erősítették a felek, mint Marquez gyári ducatis szerződtetését: az Aprilia egy rövid videóban jelentette be, hogy a Pramac Racinggel a világbajnokságot jelenleg is vezető Martin veszi át 2025-ben a visszavonuló Aleix Espargaro helyét. A videóban Massimo Rivola csapatmenedzser mellett épp a Martinnal köztudottan jó viszont ápoló Espargaro mutatja be honfitársát.

 

Mindezzel az is gyakorlatilag biztossá vált, hogy valóban Marquezé lesz a Ducati másik gyári ülése a következő szezonban – vélhetően ennek bejelentésére sem kell majd sokat várnunk.

Az így viszont kérdés, hogy a Ducati jelenlegi második gyári versenyzője, Enea Bastianini útja merre vezethet, hiszen korábban őt is az Apriliával hozták szóba, viszont a másik ülést vélhetően megtartja majd Maverick Vinales annak ellenére is, hogy ő és Rivola ellentmondásosan nyilatkoztak arról, hogy eldőlt-e már ez a kérdés.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

formula.hu