Elhozom nektek ide a faluba Marics Petit – ígérte Gáspár Győző, miközben a káli polgármester mellett kampányolt a gyereknapon

Gáspár Győző turbófokozatra kapcsolt a kampányhajrában: beígérte, hogy elhozza a káliaknak Marics Petit, ha újra megszavazzák az eddigi független polgármestert, Morvai János.

Minderről Hadházy Ákos osztott meg egy Facebook-videót. A poszt szövege szerint Gáspár gyerekközönség előtt, az önkormányzat által szervezett gyereknapon állt neki korteskedni a színpadon, Kál községben, az álfideszes polgármester javára. „A dolog azon kívül, hogy visszataszító, amúgy törvénytelennek is tűnik több szempontból is”, kommentálta Hadházy.

A videóban Gáspár elég zavarosan beszél arról, hogy Mariccsal az Ázsia Expressz forgatásán lettek jóba, ahol „Bea lett az anyukája, én meg az apukája, és úgy adta a Jóisten, hogy mi elköltöztünk Salgótarjánba, és egy házban lakunk a Marics Petivel”, aki „lent lakik”. Azt is mondta, hogy mielőtt Kálra jött volna, mondta a fellépés tervét Maricsnak, így a helyieknek már nem kell mást tenni, mint a polgármester urat újra „bejelölni”.

A performansz itt ugyan véget ér, de később a videóban az is hallatszik, hogy Gáspár még el-elejt a mikrofonban olyan mondatokat, hogy a jövő vasárnapi szavazáson Morvait kell beikszelni, és ezt el kell mondani a szülőknek, a rokonoknak és a barátoknak is.

Az élet azonban sajnos mégsem ennyire egyszerű, Hadházy posztja alatt maga Marics cáfolta Gáspárt. Azt írta, hogy nyilván semmit nem tudott erről az egészről, és nem érti, hogy miért kell őt belekeverni a tudta nélkül politikai ügyekbe. “Hülyeségeket ne mondjál már, hogy együtt lakunk, meg hogy hova viszel, mert az emberek elhiszik”, zárta a kommentjét.

Gáspár tavaly január óta Fidesz-tag, a márciusi Békemeneten a sor elején tartotta a kormánypárti CÖF háborúellenes molinóját, idén év elején az ötvenedik születésnapja alkalmából pedig Novák Katalin korábbi köztársasági elnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is felköszöntötte. Lánya, Evelin Járóka Lívia fideszes EP-képviselőnek dolgozik Brüsszelben a júniusi választásokig.

HVG