Bukóban a honvédelmi miniszter cégei, de közel milliárdos osztalékra még futotta

954 millió forintot vett ki osztalékként korábbi kaszinós cégéből Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, jóllehet a vállalkozás masszív bukóba fordult azután, hogy ki kellett szállnia a kaszinóbizniszből.

Két cége maradt kinevezése után Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszternek, az egyikből most 954 millió forint osztalékot kivett. No, nem mintha olyan jól teljesítene bármelyik is. 

A szakorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozó UJ Clinic Zrt. valamivel kevesebb mint négymillió forinttal javítva előző évi eredményén, már “csak” 82,8 millió forintos mínusszal zárta a tavalyi évet úgy, hogy a személyi jellegű ráfordításai töredékére – 21,75 millióról 680 ezerre – csökkentek, nem véletlenül: a cégnek alkalmazottja nem volt.

A másik céget, a London Capital Zrt.-t, amelyen keresztül Garancsi István üzlettársa volt a kaszinóbizniszben Szalay-Bobrovniczky, meglehetősen megviselte, hogy ki kellett szállni a kaszinózásból: a 2022-es 19,2 milliárd forintos nyereség 665,7 milliós veszteségbe fordult. No, nem mintha ez kedvét szegte volna a miniszternek, hogy osztalékot vegyen ki belőle: 954 millió forintot az előző évi eredménytartalékok terhére – szúrta ki a 444.hu az e-beszámolók között. 

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

HVG