Vizsgálja az MLSZ, hogyan nyert pont 42 góllal az U14-es csapat, amikor épp ennyi kellett a bajnoki címhez

A Kerekegyháza 43-1-re nyert a bajnokság utolsó meccsén, így gólarányával éppen felülmúlta a párhuzamosan futó meccsen 1-0-ra nyerő Miklósi GYFE-t.

43-1-re győzte le a Kerekegyháza SE U14-es csapata ellenfelét, a Pálmonostora SE-t a Bács-Kiskun vármegyei U14-es bajnokság északi csoportjának záró fordulójában. Mivel a párhuzamosan futó meccsen a Miklósi GYFE fiataljai 1-0-ra nyertek, így a kerekegyházaiaknak éppen 42 gólos siker kellett a bajnoki címhez, az MLSZ vizsgálatot indított az ügyben – számolt be az RTL Híradó.

A miklósiak edzője a csatornának elmondta, hogy már a bajnoki címet ünnepelték az öltözőben, amikor bejött a játékvezető, és közölte a másik meccs eredményét. Erdős Bálint szerint nem realisztikus a 80 perces játékidő alatt született 44 gól.

Király Viktor, a Kerekegyháza SE edzője arról beszélt, hogy csoda történt, a gyerekek mindent kiadtak magukból. Az edző azt ígérte játékosainak, hogy ha 50 gólt rúgnak, lefutja a maratont. Elmondta azt is, hogy elemezte az ellenfél játékát, és számított rá, hogy nagy fölénnyel nyerhetnek. A pálmonostori csapatnak valóban volt már több nagyarányú veresége a szezonban, az előző fordulóban 19 gólt kaptak a Tiszaalpári SE-től, de korábban a Miklósi GYFE is 27-0-ra nyert ellenük.

A bajnoki címről lecsúszó kunszentmiklósi gyerekek szülei a közösségi médiában háborogtak az esetet követően, a bíró személyét is kifogásolták, de a kerekegyháziak szerint nem ők választották a játékvezetőt. A 43 gólt szerző csapat alelnöke szerint az ellenfél kapusának rossz formája is szerepet játszott a gólzáporban. A kiütéses győzelem az eredményjelző táblát is kiakasztotta, az csak 19-ig számolta a gólokat, de bíró mind a 44 találatot feljegyezte, volt, hogy 2 perc alatt négyet is.

Írta a HVG