Golyókat eresztettek a Mészáros Lőrinc-féle eszéki fociklub sportigazgatójának autójába

A kocsiban, aminek a sofőr felőli oldalán sérült meg a szélvédője, senki nem ült.

Többször is meglőtték az eszéki fociklub, a NK Osijek portugál sportigazgatójának, José Botának az autóját. Mint az Index írja, a horvát rendőrségre szerda este kilenc körül érkezett bejelentés arról, hogy Eszék belvárosában egy autónak “szitává lőtték a szélvédőjét”. A találatok pont ott érték, ahol a sofőr ült volna, ám az autóban nem tartózkodott senki.

A golyónyomokat az eszéki ificsapat nemrég kinevezett koordinátora, Alfredo Almeida vette észre, ő volt az, aki korábban ott parkolta le az autót. Hogy ki és miért lőtt a Mészáros Lőrinc által támogatott labdarúgóklub alkalmazottai által használt személygépkocsira, azt egyelőre nem tudni, a nyomozás még folyamatban van, a hatóságok közlése szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy fényt derítsen a történetekre.

A Horvát Labdarúgó-szövetség a legerélyesebben elítélte a vandál támadást, amire José Bota is reagált. A sportigazgató, aki jelenleg éppen rövid vakációját tölti Portugáliában, a szurkolók Kék-Fehér kocsma elnevezésű közösségi oldalán a következő üzenetet osztotta meg: „Eszembe sem jut, hogy elhagyjam a várost és a klubot. Ez csak további motivációs löketet adott” 

Maga a klub egyelőre szűkszavúan reagált a történtekre. „Megdöbbentett minket az incidens, és teljes támogatásunkról biztosítjuk sportigazgatónkat, José Botát” – áll a közleményükben. Hozzátették, a nyomozás alatt nem tesznek közzé további nyilatkozatokat, hogy az illetékesek „akadálytalanul végezhessék a munkájukat”.

Írta a HVG