Egy év alatt összejött százmilliárd forintnyi szerződés az OTP lakástakarékjánál

Nem csak arról számolt be az OTP lakástakarékja, hogy átlépte a tizenkét számjegyű határt, hanem arról is, hogy már az ügyfeleik negyede online köti a szerződést.

Egy évvel az elindítása után, idén márciusban elérte a 100 milliárd forintot az OTP Lakástakarék Prémium megkötött szerződéseinek értéke – közölte az OTP.

A bank leányvállalataként működő OTP Lakástakarék Zrt.-nél a szerződők többsége a 8 éves futamidejű, a lejáratkor 30 százalékos prémiumot fizető konstrukciót választja – tették hozzá.

Tavaly márciusban a hagyományos módon indították el a lakástakarékot, azonban később, október végén élesítették az online értékesítési lehetőséget is. A cég közleménye szerint most már a szerződések nagyjából negyedét kötik a neten.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

HVG