Jöhet a Volkswagen 8 millió forint alatti villanyautója, az ID.1

Ez volna a náluk a belépőszint az elektromos mobilitásba.

Megjelent az első teaser a Volkswagen olcsó elektromos autójáról. Az új modell, amelyet a német sajtó ID.1-ként említ, 2027-ben kerülne piacra, és körülbelül 20 000 eurótól (7,7 millió forint) lesz kapható. A képen csak az új Volkswagen sziluettje látható, egy kompakt városi ferdehátú B-osztályú autó formájában.

A Volkswagen eredetileg a Renault-val közösen tervezte az elektromos jármű fejlesztését, de a két vállalat nem tudott megállapodni az együttműködésről. Az ismert, hogy az elektromos jármű kompaktabb lesz, mint a Volkswagen ID2.all ferdehátúja, amely 2025-ben váltja majd le a VW Polót.

A németek belépő szintű villanyautó-projektje leköveti a trendet, mondván több cég nemrégiben piacra lépett megfizethetőbb elektromos autóval. Az első a Dacia Spring volt, ami jelenleg 16 900 eurótól (6,5 millió forint) vehető meg Németországban. A Stellantis is megjelent, a Citron e-C3 kisméretűautóval, amelynek ára 23 290 euróról (8,9 millió forint) indul.  

A németek modelljének gyártása a tervek szerint egy spanyolországi üzemben történhet majd, és nem is nagyon elképzelhető, hogy a németországi munkaerőköltség mellett otthon gyártsák. A Skoda és a Cupra testvérmodelljei is vélhetően itt készülnek majd.

HVG