„Amit Max csinált, az egyedi” – Jos Verstappen

Monaco óta általános a narratíva, hogy az F1-es élmezőny nagyjából egy szintre került, a Ferrari és a McLaren is reális veszélyt jelent a Red Bullra, és egyik pillanatról a másikra eltűnt az éllovas fórja – így szorossá válhat a küzdelem az első helyekért.

Erre erősített most rá Jos Verstappen is, aki fia honlapján beszélt a témáról:

„Látható, hogy idén sokkal nagyobb kihívás elöl maradni, mert a riválisok közelítenek. Minden hétvégén 100%-ot kell nyújtani, mindent jól kell csinálni a megfelelő állapottól kezdve a mérnökkel való munkán át az utolsó részletig” – mondta az idősebb Verstappen.

SI202405240700_hires_jpeg_24bit_rgb_resize

„Szerintem nem mindenki fogja fel, hogy Maxnak mennyi mindent kell megtennie azért, hogy így tudjon teljesíteni. Ez nem történik meg csak úgy magától. A riválisok értékelik, amit Max megcsinált, ők tudják, hogy milyen nehéz mindent összerakni. Amit Max 2023-ban művelt, az egyedi és értékelni kell” – tette hozzá.

Megkapta azt a kérdést is, hogy fia lehet-e még a mostaninál is jobb a jövőben.

„Erre nehéz válaszolni. Tapasztalattal lehet még fejlődni, de hogy lehet-e sokkal jobb? Azt nem tudom. Szerintem Max már 21 évesen készen állt a világbajnoki címre. Amit most látok rajta, azt mág a gokartban is láttam. Viszont a pályán kívül nagyon nyugodt, szinte úgy tűnik, hogy nem is igazán érdekli. A gokartos időszakban aggódtam emiatt, de ő egyszerűen így készül. Nem akar elveszni túl sok dologban, az a hozzáállása, hogy majd meglátjuk” – magyarázta.

formula.hu