Bejelentette visszavonulását a fociválogatott korábbi csatára

Futács Márkó áprilisban, több hónapos kihagyás után csatlakozott a Budapest Honvédhoz, de térde nem bírta a csapatedzések jelentette terhelést, ezért úgy döntött, befejezi a pályafutását.

Visszavonul a hivatásos labdarúgástól a válogatott korábbi játékosa, Futács Márkó – ezt a játékos klubja, a Budapest Honvéd jelentette be. Futács áprilisban csatlakozott a másodosztályban szereplő Honvédhoz, és bár az orvosi vizsgálatok során úgy tűnt, készen áll a visszatérésre a szeptember óta csapat nélküli csatár, az edzések során kiújultak térdfájdalmai, így kénytelen volt úgy dönteni, hogy befejezi a pályafutását.

Futács a válogatottban összesen 3 alkalommal lépett pályára, még 2014-ben, három barátságos meccsen öltötte magára a címeres mezt. A Ferencváros utánpótlása után klubszinten megfordult Németországban és Angliában is, topligás szereplésig nem jutott el, de játszott olyan csapatokban, mint a Leicester City, az Ingolstadt és a Portsmouth. Magyarországon a Diósgyőr, a Fehérvár, a Zalaegerszeg és az MTK játékosa is volt, összesen 90 NB I.-es meccsen 32 gólt szerzett.

A Fehérvárral 2019-ben Magyar Kupát nyert, egyéni szinten a legjobb szezonja a a 2016-17-es volt, amikor a Hajduk Split játékosaként gólkirály lett a horvát bajnokságban. Horvátországi karrierje így sem alakult zökkenőmentesen, volt, hogy saját csapata szurkolóival is összetűzésbe került, erről akkor itt írtunk.

Írta a HVG