NB I: döntött az edzőkérdésben az Újpest – HIVATALOS

Az Újpest együttese bejelentést tett az idény végéig kinevezett vezetőedzője további jövőjéről…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az Újpest hivatalos oldalán közölte, hogy nem hosszabbítja meg a februárban beugró Mészöly Géza június 30-ig szóló vezetőedzői szerződését, hanem a tréner távozik a lila-fehérektől.

Az újpestiek közleményben köszönték meg a tréner erőfeszítéseit, kihangúlyozva, hogy “rettentő nehéz helyzetben, minden szempontból mélyponton vette át a csapatot, de amit vállalt – a bennmaradást –, azt teljesítette, ezért hálásak vagyunk neki. Örökké az Újpest-család tagja marad, egy közülünk, akinek nem kívánhatunk mást a jövőben, csak a legjobbat – mind a pályán és azon kívül is”.

A csapatot korábban 2004 és 2006 között, valamint a 2010-2011-es szezonban irányító szakember február óta 14 mérkőzésen irányította a csapatot. Mészöly vezetésével az újpestiek mindössze négy meccset nyertek meg egy döntetlen és kilenc vereség mellett, de a csapat megőrizte első osztályú tagságát, ami a minimális célkitűzés volt.

Az Újpestnél a közelmúltban jelentették be a tulajdonosváltást, és már csaknem egy tucatjátékos távozását jelentették be, a nagy átalakulás új vezetőedzővel foyltatódhat tovább.

fociclub