Karácsony Gergely beleszállt Magyar Péterbe a Facebookon, kész szakpolitikai vita alakult ki a kommentszekcióban

„Ideje volt már, hogy Magyar Péter mondjon valamit Budapestről, ha már egyedüliként a fővárosban állított listát a pártja. (…) A haszontalan mondatoknak is van hasznuk: kiderül belőlük, hogy a Tisza fővárosi indulása nettó pártépítés, semmi köze Budapest valóságához, valós problémáihoz” – írta a főpolgármester a közösségi oldalán. Karácsony Gergely azt nehezményezte, hogy Magyar a Telexnek adott interjúban kritizálta a (szerinte) elhúzódó Lánchíd-felújítást és annak költségeit. A Tisza Párt alelnökének budapesti gyaloghídról szóló felvetéséről pedig azt írta, „nincs az első megoldandó ezer ügy között”. 

„Tiszta szerencse, hogy ezeket a tévedéseket és félreértéseket is lesz alkalmunk megvitatni már most vasárnap, a fővárosi listavezetők vitáján, én biztosan ott leszek” – zárta volna rövidre a kérdést Karácsony, aki azt is megjegyezte, hogy Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza.

Karácsony Gergely

Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza. Ideje volt már, hogy Magyar Péter mondjon valamit Budapestről, ha már egyedüliként a fővárosban állított listát a pártja. Tartozott ezzel a budapestieknek. A…

Itt azonban nincs vége történetnek, Magyar Péter ugyanis hozzászólást írt a bejegyzéshez. Szerinte „ahol gellérthegyi siklót, vagy egyéb hasonló presztízs beruházásokat sikerül összehozni, ott egy gyalogos híd is beleférhet”. Úgy véli, hogy a rakpartokat is lehetne jobban haszonsítani az időszakos lezárásnál és azzal sincs megelégedve, ahogy Karácsony a bicikliutak kérdését kezelte, azok szerinte jelenleg „csak a dugót és a légszennyezést növelik”. 

Magyar hiányolta a főpolgármester reakcióját a főváros irányításának átalakításáról tett kijelentéseire is, szerinte nekik „is jól jön a sok kerületi pozíció, mutyi és teljesen eltérő szabályok”. Hozzátette: a Tisza Párt csak a budapestiek érdekét szolgáló előterjesztéseket fogja támogatni. Válaszában Karácsony ez utóbbi kijelentést örömmel vette, szerinte így mindig együtt fognak majd szavazni, a többi vádat pedig egy-egy mondatban cáfolta azzal a kiegészítéssel, hogy a vitán „szívesen áll rendelkezésre további tájékoztatásra”. 

Még Magyar előtt megérkezett a kommentszekcióba Vitézy Dávid LMP-s főpolgármester-jelölt is, aki a „maga részéről inkább örül, hogy végre érdemi szakmai kérdésekről, víziókról, fejlesztési javaslatokról szól a kampány, és nem csak a szokásos panaszkodásról”. A Budapesti Közlekedési Központ vezetőjéből lett egykori államtitkár megjegyezte: a Karácsony által gyakran hangoztatott Budapest köztársaság szólhatna arról, hogy zsigeri reakció helyett párbeszédet folytat azokkal, akik kritikát fogalmaznak meg vele szemben. 

Emellett visszautalt egy korábbi bejegyzésére is, amelyben arról írt, hogy legalább négy helyen lenne érdemes elkezdeni a gyaloghidak fejlesztését. Megjegyezte azt is: bízik abban, hogy a hétvégi vitán meg tudja győzni a kérdésben Karácsonyt. 

HVG