Vitézy Karácsonynak: „Nem én mentem le kutyába”

Vitézy Dávid szerint Budapest ma pontosan ott tart, mint öt évvel ezelőtt, amikor Tarlós leköszönt.

Önkormányzati választások

Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül – kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!

Tegnap interjút adott a Telexnek Karácsony Gergely főpolgármester, amelyre Vitézy Dávid később hosszabb Facebook-bejegyzésben reagált.

Vitézy több pontot kiemelt az interjúból, azt állítva, hogy Karácsony halogatott bizonyos projekteket. Szerinte például a pesti fonódó villamonyhálózat ügyében a Karácsony által vezetett önkormányzat semmit sem csinált az elmúlt öt évben.

“Nyilvánvaló, hogy abban, amikor azt mondom, hogy lesz pesti fonódó villamoshálózat, akkor az nem azt jelentette, hogy akkor megcsináljuk. Egy olyan időszakban, amikor éppen egy metrót, meg egy hidat is felújítottunk, hogy akkor ez most egy csettintésre meg fog valósulni. Ez egy hosszú távú jövőkép, és ami időarányosan ebből megcsinálható, annak nagyon sok részét megcsináltuk” – nyilatkozta a fonódó villamossal kapcsolatban Karácsony a Telexnek.

Vitézy szerint ez a projekt ma pontosan ugyanott tart, mint tíz évvel ezelőtt. Mint írja, a megvalósíthatósági tanulmány 2014-ben elkészült, a tervezés azóta sem kezdődött meg. „Tarlós István felelős ebből 5 évnyi csúszásért, ő nyíltan ellenezte ezt a projektet a BKK-ból való távozásom után” – fogalmazott Vitézy.

Az egykori BKK-vezér Karácsony rakparttal kapcsolatos kijelentéseire is reagált, a főpolgármester úgy nyilatkozott a Telexnek, hogy zajlik a rakpart tervezése, ami már a vége felé ért.

„Egész pontosan ugyanez volt a státusz 5 éve is – Tarlós akkor azzal zárta a ciklust, hogy mindjárt kész a tervezés. Erre hol tartunk ma? Pont ugyanott, mint 5 éve, amikor Tarlós leköszönt” – reagált Vitézy, majd hozzátette:

Főpolgármester úr! Azt hiszem a fentiekből is világosan látszik: nem én mentem le kutyába.

HVG