Újabb sztárezdő távozik, ezúttal a Chelsea-től

Mauricio Pochettino szerződését közös megegyezéssel bontották fel, pedig a jól sikerült bajnoki hajrá alapján úgy tűnt, lehet jövője az együttműködésnek.

Hiába zárta jól a szezont a Chelsea, a csapat vezetőedzője, az argentin Mauricio Pochettino közös megegyezéssel távozik a klubtól – írja a The Guardian. A menedzser mindössze egy szezont töltött a londoni együttes kispadján. Távozása némileg meglepő, hiszen bár a Chelsea a szezon nagy részét a Premier League középmezőnyében töltötte, a bajnoki hajrá jól sikerült a csapatnak, az utolsó 15 meccsen csak az első helyért versenyt futó Manchester City és Arsenal gyűjtött több pontott.

A Chelsea élére majdnem pontosan egy évvel ezelőtt, 2023. május 29-én nevezték ki. Összesen 51 meccsen vezette a csapatot, amelyből 26-ot nyertek meg 11 döntetlen és 14 vereség mellett. A bajnokságban végül a hatodik helyen végeztek, az FA kupában elődöntőbe, a ligakupában döntőbe jutottak.

Pochettino korábban az Espanyol, a Southampton, a Tottenham és a Paris Saint-Germain csapatát irányította, arról nincs hír, hogy hol folytathatja, ahogyan arról sem, hogy ki lehet az utódja a Chelsea-nél. Az elmúlt napokban több sztárcsapat edzője is távozott, például a Juventus menedzsere, Massimiliano Allegri, de vasárnap ült utoljára Jürgen Klopp is a Liverpool kispadján, erről itt írtunk bővebben:

Írta a HVG