Újabb fiatal brazil tehetséggel állapodot meg a Chelsea – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea csapata újabb brazil tehetség leigazolásához került közelebb.

(Photo by Marco Galvão/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Chelsea szóban megegyezett a Palmeiras brazil tinédzserének, Estevao Williannak a szerződtetéséről. A Premier League klub a hírek szerint először 34 millió eurót fizet a 17 éves szélsőért, majd további 23 millió eurót pedig teljesítményalapú bónuszként.

Hivatalosan 2025-ben igazol a Stamford Bridge-re, amikor betölti a 18. életévét, és aláírja a várhatóan legalább hétéves szerződést. A brazil klub hasonló szerkezetű üzletben állapodott meg a Real Madriddal Endrickért 2022 decemberében, akiért 35 millió eurót fizettek és 25 millió eurót bónuszként. Hivatalosan júliusban igazol Spanyolországba.

A hazájában, Brazíliában Messinhónak becézett Estevao az elmúlt szezonban debütált az első csapatban a Palmeiras színeiben. A tinédzser az idei szezonban hat Serie A-s fellépésén egyszer talált be. Emellett három gólt szerzett és három asszisztot adott a tavalyi U17-es világbajnokságon, ahol Brazília a negyeddöntőig jutott.

Estevao lenne a legújabb fiatal brazil, akit a Chelsea szerződtetett, hiszen honfitársai, Andrey Santos, Deivid Washington és Angelo is a Londonba igazoltak  az elmúlt években. A trió eddig kevés első csapatbeli lehetőséget kapott, és Santos, illetve Angelo is kölcsönben tölti a 2023-24-es szezont.

fociclub