Manchester United: Olaszországból is érdeklődnek Mason Greenwood iránt – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United jelenleg még kölcsönben játsszó támadója, Mason Greenwood az olasz bajnokságban (Serie A) folytathatja karrierjét.

 (Photo by Alvaro Medranda/Quality Sport Images/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Napoli felvette a kapcsolatot a Manchester Uniteddel Mason Greenwood lehetséges szerződtetése ügyében.

A 22 éves Greenwood várhatóan a nyáron végleg elhagyja a Premier League-ben szereplő klubot, miután a szezont kölcsönben a spanyol Getafénál töltötte. Formája remek volt a La Liga-csapatnál, ahol 34 fellépésen 10 gólt szerzett. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Getafe szeretné a következő szezonra is kölcsön venni a csatárt, de máshonnan is érdeklődnek iránta, és maga a játékos is magasabb szinten szeretne játszani.

A United legszívesebben véglegesen lezárná az akadémiáján végzett játékosa ügyét, de egy újabb kölcsönt is megfontolnának, ha nem kapnának elfogadható átigazolási díjat a támadóért. Jelenlegi United-szerződése 2025 júniusában jár le, és egyéves hosszabbítási opciót tartalmaz, amelyet aktiválhatnak, amennyiben a klub így dönt. Az sem kizárt, hogy Greenwood a nyáron visszakerül a United első csapatába.

A United eredetileg azt tervezte, hogy megpróbálja visszaintegrálni a csatárt, miután a nemi erőszak kísérletével, testi sértéssel, valamint kényszerítő magatartással kapcsolatos vádakat visszavonták, de az ügy visszhangját követően megváltoztatták álláspontjukat. A kritikákkal és a belső ellenállással szembesülve megváltoztatták a döntésüket, és ezt követően bejelentették a távozását. Greenwood 2022 januárja óta nem lépett pályára az angol csapatban, és nem is akarták, hogy újra magára öltse a klub mezét. Ezt Richard Arnold akkori vezérigazgató szeptemberben egy megbeszélésen ismét megerősítette.  A Manchester United labdarúgócsapatának vezetősége azonban az elmúlt hónapokban átalakult, az új társtulajdonos, Sir Jim Ratcliffe érkezésével. Ő elmondta, hogy Greenwood továbbra is a Manchester United labdarúgója, akinek a jövőjéről egyértelmű és objektív döntést fognak hozni.

fociclub