Barcelona: Xavi szerint nem igazak a távozásáról szóló hírek

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona csapatának vezetőedzője, Xavi tagadja, hogy megromlott volna a viszonya a klub elnökével és sportigazgatójával, akik a hírek szerint emiatt azt akarják, hogy mégis távozzon. 

(Photo by Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona vezetőedzője, Xavi kitart amellett, hogy semmi sem változott a csapatnál és nem igazak a távozásáról szóló hírek, illetve azt állítja, hogy még mindig élvezi Joan Laporta és Deco támogatását.

A Barcelona trénere találkozót kért a klubelnöknél, miközben egyre több a találgatás a jövőjével kapcsolatban, annak ellenére, hogy a múlt hónapban 2025-ig meghosszabbította a szerződését. A találkozóra azonban nem került sor, ami csak fokozta a helyzetét övező beszélgetéseket a vasárnapi, Rayo Vallecano elleni La Liga-meccs előtt.

Arra a kérdésre, hogy bővebben kifejtse, mit mondtak neki a klub vezetői, azt mondta:

“Semmi újat nem tudok hozzátenni. A klub nyugalmat közvetít felém. Továbbra is maradni akarok, hogy szembenézzek azzal, ami ebben a szezonban és a következőben vár ránk. Van egy tervünk, és semmi sem változott.”

A korábbi spanyol válogatott játékos januárban jelentette be, hogy a szezon végén távozik a klubtól, mielőtt áprilisban rábeszélték, hogy vonja vissza a döntését.

A csütörtöki, Almeria elleni győzelem után sem Laporta, sem a sportigazgató Deco nem csatlakozott a csapathoz, sőt, katalán hírek szerint egyiküknek sem tetszik Xavi hozzáállása, és keresik annak a lehetőségét, hogy hogyan tudnák mégis távozásra bírni.

Arra a kérdésre, hogy honnan jön a jövőjével kapcsolatos zavar, Xavi ragaszkodott ahhoz, hogy továbbra is teljes mértékben támogatja a klub vezetősége.

“Nem tudom, ki mit mond, és nem is érdekel. Ami engem érdekel, az az elnök támogatása, ami tudomásom szerint továbbra is megvan, ahogy Decoé is. Azt mondják, hogy semmi sem változott. Megértem a kérdéseiket, de ennyit tudok mondani. Ez a Barcelona, mindig sok a pletyka körülöttünk, ezt megértem. Egyszer majd leülünk, biztos vagyok benne”

– mondta a Laportával tervezett találkozóról.

“Állandó kapcsolatban vagyunk. Ha valamiről beszélnünk kell, meg fogjuk tenni. De minden ugyanolyan, mint három héttel ezelőtt. A Barcelonának van egy projektje, amihez kiváló alapokkal rendelkezünk. Nincsenek kétségeim afelől, hogy a dolgok működhetnek. Szerencsés vagyok, hogy életem klubjánál dolgozhatok, minden nap boldogan járok munkába.”

A Barca a hátralévő két mérkőzéséből egy győzelemmel bebiztosíthatja a második helyet a bajnok Real Madrid mögött. Vasárnap a Rayo Vallecano otthonában lépnek pályára, mielőtt május 25-én a Sevilla ellen fejezik be a szezont.

fociclub