Argentin szélső igazolhat a La Ligába – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a spanyol bajnokság (La Liga) középcsapata argentin szélsőt készül szerződtetni…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a Deportivo Alavés együttese előrehaladott tárgyalásokat folytat az argentin Godoy Cruz szélsője, Tomás Conechny szerződtetése ügyében. Úgy hírlik, hogy napokon belül megszülethet a megállapodás a felek között.

A 26 esztendős szélső a San Lorenzo csapatában nevelkedett, majd az MLS-ben szereplő Portland Timbers-hez került. Conechny jobbára az oregoniak tartalékjai között szerepelt, de 2018 és 2020 között együttesen 28 mérkőzésen az MLS-ben is szóhoz jutott. Ezt követően visszatért hazájába és a másodosztályú Deportivo Morón és az Almagro futballistája lett, mielőtt 2023 januárjában mostani állomáshelyére igazolt volna.

Conechny az elmúlt másfél év alatt az Antonio Tomba erősségei közé tartozva minden sorozatot figyelembe véve 58 találkozón 14 gólt és kilenc gólpasszt regisztrált. Menet közben a tavalyi Liga Profesionalban és az idei Copa de la Liga Profesional küzdelmei alatt egyaránt öt-öt alkalommal volt eredményes.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub