MH
2024. április 21. vasárnap. 5:41
Hígítás-dúsítás
Ha burgonyát tesz a levesbe, az csak fél segítség, mert elvonja a vizet, és ez nem tesz a levesnek jót. Az a jó megoldás, ha a krumpli mellé még más zöldséget is tesz: aprítson bele sárgarépát, fehérrépát, karalábét, majd vízzel vagy alaplével hígítsa fel az egészet. Egészen biztos, hogy finomabb lesz a véreredmény, még egy kis zöldfűszert is adhat hozzá.
Használjon tojásfehérjehabot!
Bátorság kell hozzá, de ez is egy régi praktika. A tojásfehérjét óvatosan öntse bele a levesbe, majd amikor megkocsonyásodik, lassan emelje ki belőle. Ez ugyanis felszívja a sót.
A szódabikarbóna is megoldás
Ismét vegye elő a csodaszert! Fél késhegynyi szódabikarbónával tudja mérsékelni az erős sós ízt. De ne használjon többet belőle, mert mellékíze lesz.
Édes ízt is használhat
Vannak levesek, amelyek esetén édes ízt is használhat, hogy ne éreződjön annyira a só. Egy kávéskanál almaecetet keverjen össze egy kávéskanál cukorral, és kis adagonként rakja bele a levesbe. Kóstolja meg, és ellenőrizze, mikor elég az adagolás, és vált ízletessé a leves.
Krémleves esetén
Bátran dúsítsa be az alapot joghurttal vagy tejföllel, mert az segít felszívni a sót.
Jó étvágyat!
Írta a Magyar Hírlap