Az orosz válasz megérkezett

MH/MTI
2024. április 20. szombat. 14:13

Az orosz védelmi miniszter ellenőrizte az állami védelmi megrendelés teljesítését egy harckocsikat gyártó hadiipari vállalatnál az omszki területen – áll a minisztérium közleményében írja a magyarnemzet.hu.

A vállalat vezetője jelentette Szergej Sojgunak, hogy utasításainak megfelelően javították a páncélozott járművek védelmét. Az orosz védelmi minisztert arról is tájékoztatták, hogy az üzemben jelenleg az új T–80BVM harckocsik gyártása folyik, a páncélozott járműveket már a szerelőszalagon felszerelik a Nakidka álcázórendszerrel. A legyártott páncélozott járművek következő tételét harctéri szállításra készítik elő.

Az orosz védelmi minisztérium vezetőjét arról tájékoztatták, hogy a vállalat tavaly 2,5-szeresére növelte a TOS–1A Szolncepek nehéz rakétavetők gyártását. A gyártási volumen bővítése miatt áttértek a kétműszakos munkarendre, és növelni kellett a létszámot is. A szakképzett munkaerő biztosítása érdekében a gyár maga is részt vesz a képzésben. 2023 óta az üzem személyzete több mint 1200 fővel nőtt – számolt be a minisztérium Telegram-csatornája.

Az üzemlátogatást követően Szergej Sojgu védelmi miniszter megbeszélést tartott a védelmi minisztérium és az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium vezetőségének, az illetékes katonai hatóságok képviselőinek és a vállalat vezetőségének részvételével. Az orosz katonai tárca vezetője megállapította, hogy a vállalat teljes mértékben teljesíti az államvédelmi parancs szerinti feladatát, és sikeresen végrehajtja a legutóbbi ellenőrzés során adott utasításokat is.

Írta a Magyar Hírlap