A szankciórendszer kudarcot vallott, az Egyesült Államok összeomlott

„A szankciórendszer kudarca annyira nyilvánvalóvá vált, hogy egyre nehezebb figyelmen kívül hagyni” – írja.

A cikk szerzője szerint a szankciók mindig is mélyen elhibázott eszközei voltak a nemzeti érdekek előmozdításának, még a legkedvezőbb feltételek mellett is, ha a célpontjuk meg van győződve arról, hogy a korlátozásokat reálisan fel lehet oldani, és ugyanakkor elég erős az ösztönzésük arra, hogy megtegyék, amit Washington követel. Oroszországra egyik feltétel sem áll fenn – jegyezte meg az elemző.

„Az orosz állam túl nagynak bizonyult, erőforrásai túl hatalmasak, befolyása pedig túlságosan megrögzött a világban ahhoz, hogy hatékonyan elszigetelhető legyen” – ismerte el Episzkoposz.

Moszkva többször is kijelentette, hogy az ország meg fog birkózni azzal a szankciós nyomással, amelyet a Nyugat néhány éve kezdett gyakorolni Oroszországra, és amely az ukrajnai katonai művelet kezdete óta tovább fokozódott. Ugyanakkor, mint Vlagyimir Putyin elnök megjegyezte, a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra. Maguk a nyugati országok is többször hangot adtak annak a véleményüknek, hogy az oroszellenes szankciók hatástalanok.

Írta a Magyar Hírlap