„Nem szabad mézet, fruktózt, aszpartámot, xilitet, szorbitot, agavé alapú szirupokat, datolyát, szőlőt, juhart használni. Jobb, ha cikóriaszirupot, sztíviát és eritritet használunk” – ajánlotta a szakértő.
A táplálkozási szakértő azt is tanácsolta, hogy a nap első felében fogyasszunk édességet, akkor megmenthetjük az alakunkat. De ne feledje az elfogyasztott kalóriák számát, és ne lépje túl. Reggel nem ehet meg egy egész süteményt anélkül, hogy ne károsítsa a szervezetet.
Rusakova megjegyezte, hogy jobb elkerülni bizonyos típusú édességeket, amelyek súlygyarapodáshoz vezetnek. Ezek a szénsavas italok, csokoládék, gyümölcslevek. Érdemes megjegyezni, hogy a cukor nagy mennyiségben előfordul a nem desszert jellegű termékekben, például a szószokban, konzervekben.
Írta a Magyar Hírlap