Távozik a McLarentől a pilótanevelő programot vezető korábbi F1-es

Nincsenek rossz érzések Steinerben a Haas pontjai láttán

Év elején jelentette be a Haas, hogy 2024-ben már nem Günther Steiner, hanem Ayao Komatsu irányítja az F1-es istállót csapatfőnökként. Az amerikai istálló pedig eddig felülmúlja a várakozásokat, három nagydíjból kétszer is pontot szereztek, így a konstruktőri értékelés hetedik helyét foglalják el. Pedig Komatsu a szezon előtt sereghajtónak várta magukat – de Steiner arról beszélt, hogy a Haas alighanem szándékosan csitította a várakozásokat, miközben látni lehetett az adatokból, hogy javultak:

„Jó munkát végeztek, és mindig mondtam Gene Haasnak, hogy tudtam, hol fognak végezni, hiszen láttam a számokat a szélcsatornában. Úgy vélem, az elején lekicsinyítették az esélyeiket, hogy legyen kifogásuk, de aztán jobban kezdtek, mint várták. Szerintem ez helytelen. Szerintem mindenki meg volt róla győződve, hogy ez az út, ahogy én is. De az én véleményem nem is erre az évre, hanem közép távra szól” – idézi a volt csapatvezető szavait a MotorsportWeek.com portál.

Mivel a 2024-es autót nagyrészt még tavaly fejlesztették Steiner főnöksége mellett, az ő érdemének is lehet tekinteni a mostani eredményeket, ő azonban másképp fogalmaz: „Nem azt mondom, hogy én, hanem hogy a csapat és Simone Resta jó munkát végzett, hiszen az autó már tavaly elkészült, mielőtt én távoztam. Már összeszerelés alatt állt” – vélekedett Steiner, aki azt is hangsúlyozta, hogy nincsenek benne rossz érzések, amikor a Haas jobb teljesítményét látja:

„Nagyon örülök a csapatnak és a pontszerzéseiknek, mert kedvelem ezeket a srácokat. Sokan a kezdetek óta ott vannak, így nincsenek bennem rossz érzések ezzel kapcsolatban. Valójában nagyon boldog vagyok, amikor pontot szereznek, mivel tudom, hogy az olaszországi műszaki csapat jó munkát végzett tavaly. Nagyon-nagyon keményen dolgoztak a mostani autó gyártásán. Azt pedig majd az idő eldönti, mi történik a jövőben.”

f1-steiner-haas-1

formula.hu