David Cameron azonnali vizsgálatot követel a Gázában megölt brit segélymunkás miatt

Lord Cameron külügyminiszter „teljes körű, átlátható magyarázatot” követelt Izraeltől, miután egy gázai légicsapás következtében hét segélymunkás, köztük egy brit állampolgár meghalt – írja express.co.uk.

A segélymunkásokat – akik az Egyesült Királyságból, Ausztráliából, Lengyelországból, Palesztinából, valamint egy amerikai és egy kanadai kettős állampolgár – egy „konfliktusmentes övezetben” való utazás közben ölték meg – közölte egy nonprofit szervezet (NGO) közleményében.

A World Central Kitchen (WCK) azt állította, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) hajtották végre a csapást annak ellenére, hogy a civil szervezet „összehangolta” a mozgását a hadsereggel.

Lord Cameron azt mondta: „A World Central Kitchen (WCK) segélyszervezet munkatársait Gázában megölő légicsapás híre mélyen lesújtó. A jelentések szerint brit állampolgárokat öltek meg, sürgősen dolgozunk az információ ellenőrzésén, és teljes támogatást nyújtunk a családjaiknak. Ezek az emberek azon dolgoztak, hogy életmentő segélyt juttassanak el azokhoz, akiknek nagy szükségük van rá. Alapvető fontosságú, hogy a humanitárius dolgozókat megvédjék és képesek legyenek elvégezni a munkájukat. Felszólítottuk Izraelt, hogy haladéktalanul vizsgálja ki a történteket, és adjon teljes körű, átlátható magyarázatot a történtekre.”

Írta a Magyar Hírlap