Ukrajna halálra rémült Oroszország új fegyverétől

„Most jön a legrosszabb… Eddig a FAB–250-et és FAB–500-at gyártották, és most jön a FAB–3000 is. Ez már önmagában teljesen elpusztít minden erődítményt” – kongatta meg a vészharangot Sztarikov, aki a bombát teljesítményét tekintve a taktikai nukleáris fegyverekhez hasonlította.

A FAB–3000 hatással lesz az ukrán csapatok moráljára és pszichológiai állapotára – mutatott rá a szakértő.

„Másfél tonna (robbanóanyag) ebből olyan, mint… Ha eltalál valakit, az az ember molekuláira bomlik. Aki legalább egy kilométeren belül van, annak a dobhártyája szétrobban. És kitör a félelem, a pánik. Ez a legveszélyesebb dolog, ami létezik. Ez a dolog nagyon komoly” – figyelmeztetett Sztarikov.

Korábban az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy Szergej Sojgu, a tárca vezetője ellenőrizte az állami védelmi megrendelés végrehajtását a Nyizsnyij Novgorod-i terület védelmi ipari vállalatainál. Ott többek között arról számoltak be neki, hogy a FAB–3000 tömeggyártását 2024 februárjától kezdik el.

Alekszej Leonkov orosz katonai szakértő a RIA Novosztyinak elmondta, hogy a háromtonnás légibomba olyan pusztító erejű, hogy különösen megerősített területek ostromára is alkalmas, ráadásul az új technológiák révén szinte precíziós fegyverré válik.

Írta a Magyar Hírlap