Brüsszel felé tart a Magyar-hangzavar

2024. március 27. szerda. 10:38

Úgy látszik, tényleg van abban valami, hogy mindig a legrosszabb kocsi kereke üti a legnagyobb zajt. Igen, mert itt van mindjárt a volt igazságügy-miniszter, Varga Judit Damaszkusz felé eltévedt volt férje, Magyar Péter, aki egymaga hetek óta akkora hangzavart csinál, hogy azt nemhogy a Holdon, hanem Washingtonban, sőt, még Brüsszelben is hallják. Márpedig az Unió központjában csak azt hallanak meg, amit akarnak, ami muzsika a fülüknek, mert annak nyomán lehet büntetni, szankciózni.

Kedd reggel például azzal a címmel riasztott fel az egyik portál, hogy „A forint is Magyar Péter hangfelvételeire vár?”. És csak utána tudósít arról a honlap, hogy a dollár és a svájci frank ellenében kissé erősödött kedd reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben a magyar pénz, de az euróval szemben nem változott az árfolyama.

Hát igen. Ha történetesen a forint önálló hírként nem adná el önmagát, még ott van Magyar Péter, akitől aztán manapság mindenre vevők az emberek. Még a bóvlira is. A derék exférj és családapa történelemi Fidesz-leleplezéseket ígért-ígér, ám néha úgy tetszik, maga sem tudja, mit beszél. Bizonyítékokat lobogtat a szemünk előtt, de csak szóban, hangfelvételekkel kecsegteti híveinek állítólag egyre izmosodó táborát, és szinte már csak arra vár az ember, mikor jelennek meg monitorok a Dunán, s kezdik el ágyúzni a Parlamentet. Egyenesen a jobboldalát.

És közben Magyar is lő, pártot alapít, s ami nem sikerült a nyugati mesterlövészeknek, megpróbálkozik vele ő, igyekszik kilőni a kormányt, illetve hát a kormányfőt. A pártgründolásnak most egyébként is szezonja, divatja van nálunk, s ekkora hangerőre még a nagyothallók tábora is a magát politikusnak képzelő férfi környezetébe sereglik. Vagy inkább csak somfordál, hiszen – miközben az egyik oldalon mindenki lelkesen dörzsölgeti bal tenyerét – egyelőre nem tudható, hogy jó-e ez nekünk. Vagy éppen mire is jó. S miközben már az EU-s és az önkormányzati választás lázában szenvedünk, várjuk, hogy valamelyik hív emberén – mondjuk a fehérember-pocskondiázó Niedermüller Péteren – keresztül a nemzet Ferije megnyilatkozzon, utat mutasson. Mégpedig Brüsszelbe vezetőt. Olyat, mint a damaszkuszi, amelyen akár többször is meg lehet fordulni. Hiszen emberei egyebet sem tesznek, mint folyamatosan forgolódnak. És most Magyar Péter sem csinál mást, mint egyfolytában forgatja a fejét, s nézi, hol, merre nem ordibált még. Közben, miután megfordult, halad, halad a karaván, folyamatosan halad, s döcögő szekere – bár kerekét vélhetően balról kenegetik – embertelen zajt csap. A hangzavar lassan persze beleolvad a DK-sok monoton, kábító kórusába, de ettől még fülsiketítő.

Aztán kedden megtörtént a meghallgatás. Az ügyészségen. Lejátszottak a házaspár egykori otthoni, Magyar Péter által titokban rögzített beszélgetéséből egy nagyjából egy perces hangfelvételt, amelyből jószerivel annyi derül ki, hogy a Völner–Stadl-ügy iratcsomójába valakik belenyúltak az ügyészségen, bár ezt a hangfelvételen is függetlennek mondott ügyészség lehetetlennek minősítette.

Hát ennyi. Viszont annyi igazolódott, hogy tényleg a legrosszabb kocsi kereke üti a legnagyobb zajt.

A szerző újságíró

Írta a Magyar Hírlap