Magyar Péter: „Soha nem bántottam a gyermekeim anyját, szimpla családi veszekedés volt”

Azt érdemes megvizsgálni, hogy ez kinek az érdeke és miért történik ez most – mondta kedden reggel az ATV-ben Magyar Péter a családi vitájukról volt feleségével, Varga Judittal. Magyar arra a kérdésre, hogy volt-e köztük tettlegesség, egyértelműen kijelentette: “Soha nem bántottam a gyermekeim anyját”. Szerinte “ez egy jól felépített kommunikációs kampány”, a Fradi-ultrák kezdtek arra utaló kijelentéseket terjeszteni, hogy ő bántotta volna Vargát.

Magyar Péter azután szólalt meg, hogy a hvg.hu-n hétfőn este megjelent cikkben ismertettük annak a rendőri jegyzőkönyvnek a főbb állításait, amely Varga Judit akkori igazságügyi miniszter és akkori férje, Magyar Péter között lezajlott veszekedés fordulatait részletezi. Mindezt később Magyar Péter a Facebookon úgy kommentálta később, hogy az egész történés, vagyis a családi vita egy megrendezett színjáték volt.

A dologhoz hozzátartozik, hogy miután kollégánk, Dezső András hetekkel ezelőtt tudomást szerzett a három évvel ezelőtt történt esetről, majd az arról szóló rendőri jelentés is a birtokába jutott, több ízben is megkérdezte Magyar Pétert az egészről. Legutóbb március 16-án szombaton folytatott vele egy hosszabb beszélgetést, ám azt követően Magyar a beszélgetése idézését letiltotta.

Magyar Péter és Varga Judit veszekedése: „Úgysem hisznek majd neked”

Letiltotta a kollégánkkal folytatott beszélgetése idézését, majd a szóban forgó történetet a Facebookon a saját olvasatában közölte Magyar Péter. Varga Judit volt férjével a HVG birtokába került rendőri jelentésről beszéltünk, amely egy heves veszekedés körülményeit foglalta össze. Ennek ugyanis a miniszter védelmét ellátó rendőr is tanúja volt.

Szimpla családi veszekedés volt

-mondta még az ügyről Magyar. Az ATV-ben arról is beszélt, szerinte bűncselekmény a rendőrségi feljegyzés nyilvánosságra hozása, és szerinte most erről megy a közéleti diskurzus, nem pedig Rogán antal viselt dolgairól és a NER rendszeréről. Amikor a műsorban szembesítették azzal, hogy lepropagandistázta lapunk újságíróját, aki nem állította, hogy fizikai erőszak történt, és ezt a rendőrségi feljegyzés sem állítja, Magyar azt mondja, “mégis olyan az optikája”. Azt is állította, hogy nem kérdezte meg a hvg.hu a feleségét, pedig megpróbáltuk. Azt is mondta, szeretné, ha a rendőrség kiderítené, “ki, milyen célból és kinek a megrendelésére” szivárogtatta ki 3 év után ezt az iratot.

Völner Pál érintett a Schadl-ügyben, például ő már fél éve tudta, hogy titkos megfigyelés folyik

– állította Magyar Péter amikor már arról a témáról beszélt, hogy csütörtökön megy az ügyészségre, hogy beszámoljon a Völner-Schadl-ügyben általa tudottakról, például a Tóni-Barbara-Ádám hármasról.

HVG