A szakember a Gazeta.ru-val folytatott beszélgetésben hangsúlyozta, hogy ezek közé tartoznak az érlelt sajtok, a füstölt vagy pácolt húsok és halak, a hüvelyesek, a diófélék, a savanyú káposzta, a vörösbor és a szójatermékek.
„A tirozin egy olyan vegyület, amely a tirozin aminosav lebontásakor keletkezik. A tiraminról ismert, hogy az agyi erek szelektív szűkületét okozza, majd újbóli kitágulását” – magyarázta az orvos.
A migrénes rohamok a szalonna, a kolbász, a sonka és a virsli fogyasztásának hátterében is jelentkezhetnek. A fejfájásos rohamokban szenvedőknek a citrusfélékkel is óvatosnak kell lenniük: a narancs, a grapefruit, a citrom, a lime és a mandarin magas koncentrációban tartalmaznak tiramint. A dohányzásról és az alkoholfogyasztásról is jobb leszokni.
Emellett a gyorsételek és a gyorséttermi ételek is kiválthatják a migrént. Tarasova azt tanácsolta, hogy vezessünk naplót a fejfájásról és a táplálkozásról, hogy megállapíthassuk, mely termékek vannak negatív hatással ránk.