Ez a három élelmiszer csökkenti a gyulladást

Ha gyulladás és állandó fájdalom van a szervezetben, akkor a lenmagolaj, szegfűszeg és korpa segíthet ezen – mondta az orvos-immunológus Andrei Prodeus, írta a Sports.kz a News.ru nyomán.

Ráadásul ezek az élelmiszerek segíthetnek az érelmeszesedés ellen is.

A lenmagolaj rekordtartalmú omega–3-at tartalmaz, amely elnyomja a gyulladást. Az omega-3 „megnyugtatja” a stresszes immunrendszert.

Ha ízületi fájdalmai vannak, iktassa be étrendjébe – mondta Prodeus.

Az antioxidáns eugenol a szegfűszegben található – folytatta. Ez megvédi a sejteket a lebomlástól. Az anyag leköti az úgynevezett szabad gyököket, amelyek károsíthatják a DNS-t vagy a sejtfalat, továbbá kordában tartja a gyulladást. A legjobb antioxidáns hatás elérése érdekében a szegfűszeget reszelni kell.

A bél mikroflóra normalizálásához elegendő naponta mindössze harminc gramm kukoricakorpát fogyasztani. Ezek szükségesek a hasznos mikrobák, baktériumok számára a bélben. A bélben lévő, egészséges mikrobák szabályozzák az immunitást.

Írta a Magyar Hírlap