Veszélyben Harry herceg bevándorlási státusza

Harry elismerte, hogy kábítószert használt, ami komoly kérdéseket vet fel a bevándorlási státuszával kapcsolatban. Egy amerikai bíró felszólította Amerika egyik legmagasabb rangú kormányhivatalát, hogy adja át Harry herceg bevándorlási papírjait.

A herceg azért küzd, hogy megakadályozzák a dokumentumok kiadását, miután aggályok merültek fel a vízumkérelmével kapcsolatban.

Az ügyet az indította el, hogy Harry a Spare című memoárjában azt állította, hogy kokót, füvet és varázsgombát szedett.

A Heritage Foundation azzal érvel, hogy a dokumentumok nyilvánosságra hozatala bizonyítani fogja, ha Harry hazudott korábbi drogfogyasztásáról a vízumkérelmében.

Azt mondják, hogy ha a herceg valóban hazudott, akkor megsértheti az amerikai szövetségi törvényeket, és elveszítheti bevándorlási státuszát.

A bevándorlást felügyelő belbiztonsági minisztérium szerint Harry dokumentumainak nyilvánosságra hozatala sértené a magánéletét. Jogi beadványában a DHS azt mondta, hogy a szóban forgó iratok „különösen érzékenyek”, mert „felfednék Harry (bevándorlási) státuszát az Egyesült Államokban”.

A DHS azt is állította, hogy Harrynek joga van a magánélethez, még akkor is, ha híresség.

Carl Nichols bíró azonban ma felszólította a tisztviselőket, hogy adják át a dokumentumokat, mondván, hogy a magánélet védelmére vonatkozó érvelésük „nem elég részletes”.

Írta a Magyar Hírlap