Élet+Stílus: Elterjesztette a halálhírét, hogy a méhnyakrák kockázatára figyelmeztessen az indiai modell

Élet+Stílus: Elterjesztette a halálhírét, hogy a méhnyakrák kockázatára figyelmeztessen az indiai modell

Több mint egymillió követőjét verte át Poonam Pandey, 32 éves modell azzal, hogy a közösségi médiában elterjesztette a halálhírét. Egy nappal később aztán bejelentkezett, hogy életben van, az átverésre pedig azért volt szükség, hogy felhívja az emberek figyelmét a méhnyakrákra.

Pénteken szomorú üzenet fogadta Poonam Pandey 1,3 millió követőjét a modell és bollywoodi sztár Instagram-oldalán: egy közleményt olvashattak, amelyben mély szomorúsággal tudatták velük, hogy Poonam Pandey meghalt méhnyakrákban – írja a Sky News. Aztán a nő menedzsment csapata ennél is tovább ment: a sajtóorgánumokat is tájékoztatták a halálhírről, miközben a modell kollégái egymás után kezdték posztolni a szívhez szóló búcsúüzeneteket és részvétnyilvánításokat.

Egy nappal később, szombaton aztán a hivatalosan elhalálozott nő videóban jelentkezett be, hogy közölje, mégsem hunyt el, és elnézést kért a rajongóktól az átverésért. De – mint mondta – erre szükség volt.

„Igen, bekamuztam a halálesetemet. Extrém, tudom. De hirtelen mindannyian a méhnyakrákról beszélünk, nem igaz? Büszke vagyok arra, amit a halálhíremmel el tudtam érni” – fogalmazott. Ezután elmondta, hogy más ráktípusokkal ellentétben a méhnyakrák teljes mértékben megelőzhető, csak be kell adatni a HPV elleni vakcinát és rendszeresen kell járni szűrésekre. Minden eszköz a kezünkben van, hogy senki ne haljon meg a betegségben – tette hozzá.

HVG