Oroszország már havonta száz tankot gyárt

Oroszország már havonta száz tankot gyárt

Folyamatosan és kegyetlenül támadja az ukrán védelmi vonalakat az orosz hadsereg Kelet-Ukrajnában. A Business Insider összeállítása szerint a támadók fölénye minden tekintetben nyomasztó.

Az ukrán hadsereg az utóbbi időben fegyver- és lőszerhiánnyal küzd, miközben a front egyes szektoraiban naponta több tucatszor, egyes esetekben akár ötvenszer is megütköznek az ellenfelek.

Közben Oroszország folyamatosan fokozza a hadiipari termelését. A friss jelentések szerint a csatában elesett katonák pótlása nem okoz problémát Moszkvának, és körülbelül havonta 100 tankot tudnak gyártani.

Ukrajna eközben nem kapott új biztonsági támogatási csomagot az Egyesült Államoktól, és a Pentagon azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak nincs kapacitása azoknak a fegyvereknek a javítására, amelyeket Ukrajnának küldött.

A cikkben hozzátették: Volodimir Zelenszkij január 16-án egy médiaeseményen, amelyen a Business Insider is részt vett, azt mondta, attól tart, hogy a nyugati támogatás hiánya „sok halálhoz és sok sebesülthöz” vezet majd.

Írta a Magyar Hírlap