Itthon: Kubatov Gábor már nem is a Fradiért, hanem az állam működéséért aggódik

Itthon: Kubatov Gábor már nem is a Fradiért, hanem az állam működéséért aggódik

A Fidesz alelnöke a Hír TV-nek öntötte ki a lelkét, miután Lázár Jánosék megvonták a Fradi női kézicsapatának támogatását.

„A magyar államnak jó példát kell mutatnia a szerződések tekintetében. Ha az állam olyan példát mutat, hogy felmond bármilyen szerződést gyakorlatilag indok nélkül, vagy jogellenesen, hogy várja el az állampolgáraitól, hogy jogkövetők legyenek? Nekem ez a személyes problémám. Persze ilyenkor nem a Fradiért, hanem a hazámért, az állam működéséért aggódom.Ha ilyeneket meg lehet tenni, akkor hogy követeljük meg az állampolgárainktól, hogy jogkövető magatartást folytassanak” – fakadt ki Kubatov Gábor Fidesz alelnök a Hír TV-nek adott interjújában.

[embedded content]

Kubatov azért ragadtatta magát erre a szokatlan kirohanásra, mert a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumnál a tárcavezető leállíttatta a hatáskörébe tartozó állami cégeknél a sport- és más szponzorációs támogatásokat, ez pedig érzékenyen érintette a Fradi női kézicsapatát, Kubatov pedig a Fradi elnöke.

A politikus nem is hagyta szó nélkül a dolgot, előbb egy indulatos Facebook posztban rontott neki a kézicsapattal szerződést bontott állami cég, a Mahart Passnave KFT-nek és személyesen az azt vezető Bényi Szabolcsnak is, majd következett ez a mostani Hír TV-s interjú, illetve ezen felül Kubatov még jogi lépéseket is kilátásba helyezett.

* * *
Lakástámogatás meglévő és vállalt gyermekek után

A lakástámogatási rendszer egyik legfontosabb eleme a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK). Az igénylők lakáscéljuk megvalósításához 600 ezer és 10 millió forint közötti összeget kaphatnak meglévő és vállalt gyermekük után. A Bankmonitor CSOK kalkulátorával a támogatási jogosultság könnyen ellenőrizhető, de azt is meg lehet tudni, hogy igényelhető-e a támogatáshoz kapcsolódó kedvezményes CSOK-hitel.

HVG