Ezt kérte György herceg

Ezt kérte György herceg

Most kiderült, hogy György herceg készen áll rá, hogy minél több dolgot tanulhasson meg trónörökösként, ezért már a nagyapja, III. Károly király koronázásakor fontos szerepet töltött be a ceremónia során annak ellenére, hogy szülei inkább távol tartották volna a rendezvénytől a fiúkat – mutatott rá a Mirror.

A koronázási szertartás alatt 8 tizenéves gyermek nyújtott segítő kezet III. Károly és felesége Kamilla ruháinak cipelésében. Emellett meghatározott dalokat énekeltek, és végigkísérték az új uralkodót és kíséretét a beiktatás során. Az eseményen György herceg volt egyszerre a legmagasabb rangú, és legfiatalabb korú gyermek a csapatban.

A királyi családról Robert Hardman a III. Károly: Új király, új udvar című dokumentumkönyvében osztott meg egy rövid történetet:

„Vilmos herceg és Katalin hercegné azt akarta, hogy ne lásson el örökösi feladatokat György, amíg be nem tölti a 20-as éveit. Ezért mielőtt díszsorfalat állt volna a koronázáskor, megkérdezték tőle, hogy jól érzi-e magát, nem zavarja-e, hogy ő itt a legfiatalabb. Kiderült, hogy György herceg nagyon lelkes volt a feladatától” – árulta el könyvében a királyi család szakértője.

Írta a Magyar Hírlap