Az autó motorterébe rejtette a csukákat a magát sporthorgásznak hazudó férfi

Az autó motorterébe rejtette a csukákat a magát sporthorgásznak hazudó férfi

A Hajdú-Bihar Vármegyei Horgász Szervezetek Szövetségének halőrei január 6-án, szombaton sötétedéskor megállítottak egy kivilágítatlan járművet, ami az Ős-Köselyről érkezett dúlőúton a Keleti-főcsatorna hídjához.

A szövetség közleménye szerint az igazoltatás során a férfi elmondta, hogy az Ős-Köselyen horgászott, rendelkezik állami jeggyel és a Keleti-főcsatornára területi engedéllyel is, és csupán sporthorgászati céllal volt a csatornán.

Az autó fülkéje és csomagtere horgászfelszereléseket és szabályosan szállított csalihalat tartalmazott, de itt azonban még nem ért véget az ellenőrzés.

A halőrök ugyanis szimatot fogtak, és – ahogy a számolóban fogalmaznak – „megérzésre” kinyittatták a gépkocsi motortérét, ahonnét elő is kerültek a halak, amelyeket a rosszban sántikáló pecás rejtegetett.

Az egyenruhások kettő darab csukát és kettő darab már tisztított csukatörzset találtak az átvizsgálás során.

A férfi eltiltásra és halvédelmi bírságra számíthat, ügyében a döntést az illetékes halgazdálkodási hatóság hozza majd meg.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Horgász Szervezetek Szövetségének halőrei ötven méter hossszú nyakzó hálóval ügyködő orvhalászt kaptak el a Keleti-főcsatornán még karácsony előtt. Részletek ITT.

Írta a Magyar Hírlap