Itthon: Újra felállították a keresztet a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban, ahol nemrég leváltották az igazgatót

Itthon: Újra felállították a keresztet a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban, ahol nemrég leváltották az igazgatót

Novemberben éles vita alakult ki Menczer Tamás, a körzet országgyűlési képviselője és a nemzeti park akkori igazgatója, Füri András között arról, hogy kell-e ismét kereszt a Nagy-Szénásra.

Ismét felállították a sok konfliktust kiváltó keresztet Nagykovácsiban, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó Nagy-Szénás hegytetőn – írja a Telex egy olvasói fotóra hivatkozva.

A portál által közölt képen egy fából készült kereszt látható abban a talapzatban, amely mellől Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára korábban keresztényüldözőnek nevezte a nemzeti park január 1-jével leváltott igazgatóját, Füri Andrást.

Ahogy beszámoltunk róla, novemberben éles vita alakult ki Menczer, a körzet országgyűlési képviselője és Füri között arról, hogy kell-e ismét kereszt a Nagy-Szénásra. A természetvédelmi szakember azért ellenezte egy korábban engedély nélkül állított kereszt helyreállítását a hegytetőn, mert az kiemelt környezetvédelmi terület.

Füri a Facebookon azzal érvelt, „a természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek”. Szerinte ilyen a fokozottan védett hely Kis- és Nagyszénás hegycsoport is, ahol elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak védelme. Menczer a fentiekre adott válaszbejegyzésében a Nemzeti Park „fura urának” és emellett alkalmatlannak nevezte Füri Andrást. Az Agrárminisztérium később azt közölte, hogy az ügynek nincs köze az igazgató felmentéséhez, Füri maga kérte azt már tavaly.

HVG