Egész életében rosszul használta a tésztaszűrőt – mutatjuk, hogy helyes

Egész életében rosszul használta a tésztaszűrőt – mutatjuk, hogy helyes

Szűrőt használni nem nehéz, nem bonyolult. Miután megfőzte a tésztát, brokkolit vagy épp karfiolt, fogja, beleönti a szűrőbe, majd lecsöpögteti a mosogatóban. Lehet azonban, hogy észrevette, hogy így néha bizony egy-két apró ételmaradvány rajta marad a csepegtetőn. Hogyan kerülje el ezt? Nos, egy tiktokker, aki @tiger_lee_uk néven található, most megosztott egy tippet – írja a Bors.

A felhasználó trükkje a következő, ő fogja és a szűrőt először ráhelyezi az elkészült ételre, majd fogja az egészet, és a szűrőt szorosan az edényre fogva kiönti a vizet abból. Így például tészta esetében kiöntés után már egyből mehet is rá a szósz, nem kell az edényekkel szórakozni. Ezzel akár még időt is lehet spórolni.

A tiktokker ezen kívül több konyhai tippet is megosztott: például azt, hogyan bontsa ki a spagettitésztát úgy, hogy az ne szóródjon szét. Állítása szerint a helyes megoldás nem az, hogy levágjuk a zacskó tetejét vagy feltépjük a dobozt. Szerinte egyszerűen csak a konyhapulthoz kell csapni a tészta alját, ami így az erőhatásnak köszönhetően felül „szétreped”, és gond, kosz nélkül használható lesz – írja a Mirror.

Végül pedig egy végső ötlet, hogyan tisztítsa meg profin és gyorsan a makacs kosztól (pl.: paradicsomszósz) a műanyag dobozait: fogjon egy konyhai papírtörlőt, öntsön vizet és mosogatószert a dobozba, zárja le, majd rázza meg jó alaposan, és voilá! Kész is van.

Írta a Magyar Hírlap