Világ: Giorgia Meloni a G7 további támogatásáról biztosította Ukrajnát

Világ: Giorgia Meloni a G7 további támogatásáról biztosította Ukrajnát

Idén Olaszország a soros elnöke az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Németországot, Franciaországot, Kanadát, Japánt és intézményként az Európai Uniót is magában foglaló G7 csoportnak.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök arról biztosította Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt, hogy a világ legfejlettebb iparú országait tömörítő G7 csoport továbbra is támogatja Ukrajnát.

Idén Olaszország a soros elnöke az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Németországot, Franciaországot, Kanadát, Japánt és intézményként az Európai Uniót is magában foglaló csoportnak, és az olasz kormány pénteki közlése szerint az előző esti telefonos egyeztetés során Meloni megerősítette, hogy az ukrajnai háborúra a G7 továbbra is kiemelt figyelmet fordít.

A telefonbeszélgetés után Zelenszkij megköszönte Meloninak a támogatást, amely kiterjed Ukrajna EU-csatlakozási terveire is.

Zelenszkij a közösségi oldalán arról adott tájékoztatást, hogy a telefonbeszélgetés során információkat osztott meg a legutóbbi orosz támadásokról is.

„Hálás vagyok Olaszországnak – személyesen Giorgiának is –, hogy a továbbiakban is kész segíteni Ukrajna légi pajzsának megerősítésében” – emelte ki Zelenszkij, hozzátéve: „A légvédelem kiterjesztése életeket ment és lehetővé teszi a normális életet a városainkban”.

* * *
Lakástámogatás meglévő és vállalt gyermekek után

A lakástámogatási rendszer egyik legfontosabb eleme a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK). Az igénylők lakáscéljuk megvalósításához 600 ezer és 10 millió forint közötti összeget kaphatnak meglévő és vállalt gyermekük után. A Bankmonitor CSOK kalkulátorával a támogatási jogosultság könnyen ellenőrizhető, de azt is meg lehet tudni, hogy igényelhető-e a támogatáshoz kapcsolódó kedvezményes CSOK-hitel.

HVG