Tech: Mutatunk egy titkos Chrome-beállítást, amivel visszaállíthatja a böngészőt a jól megszokott kinézetűre

Tech: Mutatunk egy titkos Chrome-beállítást, amivel visszaállíthatja a böngészőt a jól megszokott kinézetűre

A megváltozott felület mellett néhány funkció is át lett rendezve a Google Chrome-ban az elmúlt időszakban, azonban nincs minden veszve, ha inkább maradna a régi megoldásnál. Mutatjuk, miként állíthat vissza mindent.

A Google 2023 szeptemberében kezdte meg egy teljesen új kinézet bevezetését a Chrome böngészőben. A Chrome Refresh 2023 alapvetően változtatta meg a böngésző küllemét, és mára már gyakorlatilag minden felhasználó ezzel találkozhat, ha megnyitja a programot.

Az új köntös azonban nem biztos, hogy mindenki tetszését elnyerte – így van ezzel a Tom’s Hardware szerzője is, aki a Material You dizájnelvet követő új felületet csak „ugly”-ként emlegeti, ami magyarul annyit tesz: rusnya.

Az átalakított megjelenés mellett némi átrendezést is hozott az új felület, egyes funkciók máshová költöztek, ami zavaró lehet azoknak, akik megszokásból használják a böngészőt.

A jó hír, hogy van visszaút, legalábbis egyelőre. A rossz, hogy bármikor végleg kivehetik a lehetőséget véglegesen, és nem is egy kattintás a normál beállítások között a váltás.

A legegyszerűbb, ha a keresősávba (idézőjelek nélkül) beírjük a következőt, és nyomunk rá egy entert: „chrome://flags/#chrome-refresh-2023”.

Az első találat az lesz, hogy „Chrome Refresh 2023”, erre lesz szükségünk. Jobbra, a sor végén van egy legördülő menü, ami alapértelmezetten engedélyezi a funkciót („enabled”), és ha a listából ezt letiltjuk („disabled”), akkor minden visszaáll a régi kerékvágásba. Előtte azért még újra kell indítani a böngészőt, szóval a mentetlen dolgainkról ne feledkezzünk meg.

A felület kizárólag angol nyelven érhető el, de a fenti lépések követésével nem állíthatunk el semmit, amit nem szeretnénk.

© hvg.hu

Ennyi. Természetesen mindez fordítva is elvégezhető, tehát, ha újból az „enabled” opciót választjuk ki, akkor visszatér az új felület.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG