Ukrajna újabb területeket fog elveszíteni Zelenszkij miatt

Ukrajna újabb területeket fog elveszíteni Zelenszkij miatt

Kijev újabb területeket fog elveszíteni, mert nem hajlandó tárgyalni Moszkvával, ráadásul Ukrajna férfi lakossága katasztrofálisan csökken, de az ország elnöke, Volodimir Zelenszkij továbbra is azt hangoztatja, hogy győzni fognak – jelentette a francia TVL csatorna nyomán a news.ru.

Információik szerint az orosz erők egy új nagyszabású offenzívára készülnek, amely tavasszal vagy nyáron kezdődhet.

Azzal, hogy Zelenszkij a végsőkig akarja vinni a konfliktust Moszkvával, és nem hajlandó megfontolni a békeszerződés lehetőségét, Kijev végül sokkal többet fog veszíteni, mint amennyit akkor veszíthetett volna, ha korábban elfogadja az orosz feltételeket – vélik az anyag szerzői.

Az újságírók úgy vélik, hogy az ukrán hatóságoknak nem lesz más választásuk, mint teljesíteni a minszki megállapodásokban foglaltakat, sőt, ezeken a pontokon kívül Moszkva újabb követeléseket fog felvetni, amelyeket Kijevnek el kell majd fogadnia. Az újságírók arra a következtetésre jutottak, hogy „Ukrajna amerikai gazdájának áldozatává vált”.

Gael Veyssiere, Franciaország kijevi nagykövete kijelentette, hogy Párizs továbbra is segítséget nyújt az Ukrán Fegyveres Erőknek. Szerinte azonban a támogatás formája fokozatosan változni fog. A diplomata pontosította, hogy a hatóságok többet fognak hozzájárulni Ukrajna saját fegyvergyártásának fejlesztéséhez.

Írta a Magyar Hírlap