Lezárt és díjköteles utak országszerte

Lezárt és díjköteles utak országszerte

Nógrád vármegyében, az Ipoly áradása miatt Őrhalomnál, a határhídhoz vezető út nem járható.

Január 1-től több, személyautóval tavaly még ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszokra is sztrádamatricát kell váltani! Díjkötelessé vált többek között az M0-s, M4-es, M44-es autóutak teljes szakasza, az M30-as autópálya Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza. A gyorsforgalmi utak közül már csak az M8-as autópálya, valamint az M9-es és M80-as autóutak teljes szakaszai, továbbá az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két km-es szakasza marad díjmentes a személyautóknak.

Több új utat is átadtak a forgalom számára:
– Nógrád vármegyében, Bátonyterenyénél a 23-as főút új elkerülő szakaszát, a Kisterenye és Bátonyterenye közötti összekötő utat,
– illetve a Maconkára vezető összekötőút egy újabb szakaszát.
– és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a 26-os főút elkerülő szakaszán a 260-as főutat Kazincbarcika, Berente és Sajószentpéter között.
– az M3-as autópályán, a 187-es km-nél lévő M35-ös autópálya csomópontjában, új felhajtó ágat nyitottak meg Vásárosnamény felé. Ugyanebben a csomópontban, akik az M3-ason Budapest felé haladnak, már le tudnak hajtani az M35-ös autópályára, Berettyóújfalu irányába.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját!

Írta a Magyar Hírlap