Itthon: Borkai Zsolt: nem vagyok a Fidesz ellensége

Itthon: Borkai Zsolt: nem vagyok a Fidesz ellensége

Borkai megerősítette, hogy Győr jelenlegi fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András javára biztosan nem fog visszalépni. Interjút adott az ATV Híradónak Borkai Zsolt, Győr egykori polgármestere.

„Azt a 13 évet, amit a Fidesszel együtt eltöltöttem, nem tudom elfelejteni. Abban a csapatban voltam, nem változik az ember világnézete egyik napról a másikra.” „Én nem a Fidesz ellensége vagyok, hanem a győriek pártján akarok lenni” – mondta Borkai Zsolt az ATV-nek adott interjújában.

Győr egykori fideszes polgármestere arról is beszélt, ő „nem játssza át” a polgármesteri széket az ellenzéknek azzal, hogyha a júniusi önkormányzati választáson esetleg szavazatokat vesz el a Fidesztől, de mégsem nyer. „Én nem játszok át semmit, hanem a győriekért szeretnék tenni, és ezért is indulok el.” „Egy demokráciában bármelyik állampolgár elindulhat egy önkormányzati választáson, én csak a magunk dolgával foglalkozom” – mondta erről.

Borkai megerősítette azt is, hogy Győr jelenlegi fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András javára biztosan nem fog visszalépni, és senki máséra sem.

Borkai Zsolt 2019-ben mondott le a polgármesterségről, miután kiderült, hogy üzletemberekkel és prostituáltakkal egy orgián vett részt az Adrián egy jachton. Az esetről videó készült, ami az akkori önkormányzati választások előtt nem sokkal került nyilvánosságra.

Végül tavaly októberben jelentette be, hogy 2024-ben újra elindul az önkormányzati választáson. Borkai Zsolt győri polgármesteri indulásáról Orbán Viktor a decemberi kormányinfóján egyébként azt mondta: „Nem vagyok győri szavazópolgár, de ha lennék, akkor is egy másik lehetőséget keresnék magamnak”.

HVG