Biztos nem emlékezett a nyári tragédiára, őrült tempóban száguldott át az Árpád hídon + Videó

Biztos nem emlékezett a nyári tragédiára, őrült tempóban száguldott át az Árpád hídon + Videó

A Budapesti Autósok Közössége osztotta meg az egyik olvasójuktól kapott felvételt, melyen azt látni, hogy Pest irányába a Népfürdő utcai lejáratnál a felvétel készítőjét őrült tempóban előzte meg egy autós. A sebességkülönbség akkora volt, hogy alig lehetett kitalálni, milyen típusú jármű volt a gyorshajtó.

„Sebességlimit környékén gurultam az Árpád híd pesti hídfője felé. Kihúzódtam a sávom jobb szélére de jobban nem mertem, mert nem voltam biztos benne 100%-ra, hogy ott nem jön egy másik hasonszőrű marha… A sávomba belépve tőlem centikre húzott el, majd egy kocsihossznyival előttem már a sávom nagy részét elfoglalta. Ezután jó nagyot fékezett és elhúzott a Váci útra jobbra”

– írta meg a felvételt készítő sofőr.

Júliusban pont ott történt már tragédia

Július első napján, a kora hajnali órában következett be az utóbbi idők egyik legnagyobb tragédiája a híd ugyanazon szakaszán, csak a másik oldalon, Buda felé. Akkor több autó versenyzett, ám egy Mercedes sofőrje elvesztette uralmát a száguldó autója felett, kisodródott, átszakította a szalagkorlátot és elsodort egy szabályosan közlekedő biciklist, aki a helyszínen életét vesztette.

Objektum doboz

A Mercedes sofőrje azt közölte a baleset után, azért ment gyorsan, mert szorosan követte két másik gyorshajtó és túl közel haladtak mögötte. A vizsgálatok szerint a balesetet megelőzően a becsapódó autó 137 km/óra sebességgel haladt a 70-es szakaszon.

Írta a Magyar Hírlap