Tech: „Nem engedhetsz meg magadnak” – kikosarazta Elon Muskot a YouTube egyik leggazdagabb videósa

Tech: „Nem engedhetsz meg magadnak” – kikosarazta Elon Muskot a YouTube egyik leggazdagabb videósa

Nem igazán tetszik a MrBeast néven dolgozó Jimmy Donaldsonnak, a YouTube egyik legismertebb videósának a korábban Twitter néven futó X platform, így azután nemet mondott Elon Musk felkérésének.

A YouTube egyik leggazdagabb videósa MrBeast (Jimmy Donaldson), akinek több mint 224 millió feliratkozója van, és videói rendszerint már a megjelenést követő néhány órán belül elérik a több milliónyi megtekintést. Elon Musk pedig szeretne minél több látványos tartalmat platformján, az egykori Twitteren, így érthető, hogy elfogadta egy rajongó azon javaslatát, hogy ossza meg MrBeast tartalmát az X-en. Csak épp arra nem számított, ami ezután következett.

A nagy költségvetésű, figyelemfelkeltő videókat előállító MrBeast ugyanis fenntartásait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy X fedezni tudja-e tartalmai jelentős előállítási költségeit.

„A videóim elkészítése milliókba kerül, és még ha egymilliárd megtekintést kapnának is X-en, az sem finanszírozná a befektetés töredékét sem. Másképp és röviden fogalmazva: nem engedhetsz meg magadnak.”

Ez a határozott álláspont a pénzügyi életképességgel kapcsolatban megmutatja, hogy az olyan tartalomkészítők számára, mint a MrBeast, milyen kihívást jelent az előállítási költségek és a bevételi potenciál összeegyeztetése az olyan platformokon, mint az X.

A bevételszerzés X-en pedig már egy ideje jellemző, a bejegyzések bevételt generálnak azok számára, akik az elköteleződés alapján prémium előfizetésen keresztül igazolják a fiókjukat. Amellett, hogy az alkotók hirdetési bevételhez jutnak a megtekintésekből, bevezettek egy Twitch-előfizetéses funkciót is, amely lehetővé teszi a rajongók és követők számára, hogy támogassák kedvenc alkotóikat cserébe további előnyökért, például a csak előfizetéses bejegyzésekért. A MrBeast általi elutasítás viszont rávilágít a platform küzdelmére, hogy megfeleljen az olyan bevált platformokon látható bevételszerzési szinteknek, mint amilyen a YouTube.

Összességében tehát elmondható, hogy bár sok alkotó jutott sikeresen bevételhez az X-en, úgy tűnik, hogy más platformok vonzereje továbbra is erősebb a magas gyártási költségekkel rendelkező alkotók számára. Elon Musk egyelőre nem reagált MrBeast pénzügyi aggályaira. Az is igaz továbbá, hogy az elutasítás ellenére a MrBeast nem zárkózott el attól, hogy a jövőben fontolóra vegye az X-et, ha a platform bevételszerzése javul.

[embedded content]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG