Itthon: Karácsony sem érti, mi történik most a Budapest-bérlet körül

Itthon: Karácsony sem érti, mi történik most a Budapest-bérlet körül

„Van egy működő rendszer, ez minden szolgáltatónak jó, minden utasnak jó, mindenkinek jó, Lázár Jánosnak lehet, hogy nem jó” – mondta a főpolgármester.

Valójában mi se értjük, hogy mi történik

– ezt mondta Karácsony Gergely az RTL Híradójának azzal kapcsolatban, hogy bár a BKK korábban azt közölte, hogy mégis maradhat a Budapest-bérlet, később a MÁV december 31-én már azt jelentette be: az „átmeneti megoldás legfeljebb március elsejéig, az új tarifarendszer bevezetéséig lesz érvényben”.

Karácsony szerint „van egy működő rendszer, ez minden szolgáltatónak jó, minden utasnak jó, mindenkinek jó, Lázár Jánosnak lehet, hogy nem jó”. A főpolgármester szerint vannak a városvezetés és a kormány között pénzügyi viták, azonban ezeknek „semmi közük a Budapest-bérlethez”.

A Budapest-bérlet megszüntetésének ügyével kapcsolatban többször megszólalt Vitézy Dávid is, akiről újabban az a hír járja, hogy Karácsony ellenzéki kihívója lehet a 2024-es önkormányzati választáson. Vitézy legutóbb azt írta, hogy a Budapest-bérlet megszüntetése „olyan példátlan visszalépés lenne a budapesti közösségi közlekedésben, amit nem szabad megengedni”.

Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy a Budapest-bérlet megszüntetésének ötlete a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztériumban merült fel. A minisztérium azt tervezte, hogy nem hosszabbítja meg azt a december végén lejárt szerződését a fővárossal, amely lehetővé tette, hogy Budapest-bérlettel használni lehessen a fővárosi és az agglomerációban futó tömegközlekedési járatokat. Bár a megállapodás végül a tárca és a város között meglett, az továbbra is bizonytalan a MÁV bejelentése miatt, hogy mi lesz a jövőben a Budapest-bérlettel.

HVG