Szívrohamban hunyt el szenteste a 88 éves nagymama, miután minden pénzét elvette a bank

Szívrohamban hunyt el szenteste a 88 éves nagymama, miután minden pénzét elvette a bank

Nagyon nehéz évek állnak az európaiak mögött. 2020-ban berobbant a koronavírus, amely karanténhoz és gazdasági megtorpanáshoz vezetett: tömegek vesztették el az állásukat, emberi kapcsolatok mentek tönkre, és sokakat eltemettünk, akiket szerettünk. Még túl sem léptünk igazán a járványhelyzeten, de évtizedek békéje után újra háború robbant ki 2022-ben kontinensünkön. Az orosz–ukrán fegyveres konfliktus számos negatív következménnyel járt, többek között rendkívül megdrágultak a szolgáltatók, így szerte Európában megugrott a rezsikiadások száma. Egy 88 éves olasz nagymamának azonban irreálisan magas, csaknem hatmillió forint értékű vízszámlát küldtek ki, ami ahhoz vezetett, hogy a pánik miatt a néni szívinfarktust kapott, amibe később belehalt – írja a Bors.

Sajnos néha óhatatlanul megtörténhet bárkivel olyasmi, hogy a szolgáltatóbb magasabb összeget számláznak ki véletlenül a kelleténél. Ennek utánajárni persze mindig problémás és stresszes, és különösen akkor veszélyes a tévedés, ha idős ember kap rossz számlát. Az olaszországi nagymama, Caterina Giovinazzo rettenetes értesítést kapott. A vízszolgáltató egy csaknem hatmillió forint értékű számlát küldött ki, amelyet azonnal be is hajtott. Mivel a néni bankszámláján csak hárommillió forint értékű összeg volt, azt azonnali hatállyal levonták, és a többire tartozásként tekintettek.

Objektum doboz

A néni rettenetesen megrémült és azonnal felhívta a fiát. A néni a gyermekével és a bátyjával ment el az irodába, hogy jelentsék a problémát, és amikor az ügyintéző áttekintette a számlát, látta, hogy tévedés történt. A hölgy ugyanis nagyon kevés vizet fogyasztott, és véletlenül néhány nullával több került a számlára. A reklamációnak köszönhetően sikerült elintézni, hogy a bank visszautalja a hölgy számlájára a pénzt, sajnos azonban az ügyintézés olyan sok stresszel járt, hogy Caterina szívrohamot kapott. 40 napig feküdt az intenzív osztályon, december 24-én szenteste azonban örök álomra hajtotta a fejét – írja a Metropol.

Írta a Magyar Hírlap