Ukrajna amerikai segélyeket csorgat vissza a tengerentúli államkasszába

Ukrajna amerikai segélyeket csorgat vissza a tengerentúli államkasszába

Objektum doboz

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának és az ukrán pénzügyminisztériumnak a statisztikái szerint 2022 februárjától 2023 szeptemberéig Kijev 1,8-szeres befektetést eszközölt az USA adósságába. Utóbbi adat 10,7 milliárd dollár pluszpénzt tesz ki.

A visszafolyó pénz éppen akkor jelent meg az USA bankszámláin, amikor Amerika éppen segélyeket folyósított Ukrajnának. A Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség számításai szerint a pénzek felét így az amerikai államkasszába csorgatta vissza az ukrán kormány – írja a MENAFN internetes portál.

Egy másik forrás szintén megerősíti, hogy az amerikai támogatások jó része visszavándorol a kelet-európai államból az USA-ba. A „segély” formája így erős kételyeknek ad helyet – fogalmaz a Breaking Defense honlap. Így további bizonyíték mutat arra, hogy az amerikaiaknak bőven fűződik gazdasági érdekük az ukrajnai háború folytatódásához.

Az ukrajnai rezsim Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel együtt így megint csak képmutatásáról és korrupt mivoltáról tesz tanúbizonyságot, ami újfent igazolni látszik a magyar kormány azon döntését, miszerint nem helyesli az ország európai uniós csatlakozásának támogatását.

Írta a Magyar Hírlap