Sainz a Ferrarival akar F1-es világbajnok lenni

Sainz a Ferrarival akar F1-es világbajnok lenni

A spanyol versenyző 2017 végén távozott a Red Bull kötelékéből, előbb a Renault-hoz igazolt, majd 2019-ben a McLarennel szerződött le két évre, mielőtt 2021-ben a Ferraritól távozó Sebastian Vettel helyét vette át.

Carlos Sainz azóta két futamgyőzelmet szerzett a Scuderiával, s első sikerei után nyilvánvaló, hogy komolyabb célokat tűz ki maga elé. A spanyol úgy érzi, hogy nincs is ehhez jobb hely számára, mint a Ferrari.

„A lehető legjobb helyen vagyok, hogy Formula-1-es világbajnok lehessen belőlem. Amíg nem vagy a Ferrarinál, addig ezt nem érezheted, de konkrétan egy egész országért versenyzem” – mondta Sainz a DAZN-nak.

Miközben arról cikkezett a nemzetközi sajtó, hogy Leclerc 2029-ig szóló szerződést kap a Ferraritól, Sainz legfeljebb három évre szóló ajánlatot kaphatott az olaszoktól – némi alkudozást követően.

„Mindent beleadok a magam részéről a pályán és azon kívül is, hogy egyszer világbajnok lehessek és hogy ezt a Ferrarival érhessem el. Nagyon boldog vagyok, hogy ennél a csapatnál versenyezhetek, örülök, hogy a Ferrari részese vagyok, és nem igazán látom azt, hogy ez egyhamar elmúlna.”

„Remélem, még sok-sok év áll előttem, amit a Formula-1-ben tölthetek, és egyáltalán nem volna ellenemre, ha mindet pirosban tölthetném el. Az a fő célom, hogy világbajnok legyek, és ha ezt a Ferrarival tudom elérni, az csak még jobb. Ezt kell megpróbálnunk elérni 2024-ben.”

„Minden versenyen fél-egy tizeden belül vagyunk egymáshoz képest és mindig segítjük egymást. Az egykörös tempója kimagasló, a rajtoknál pedig nagyszerűen helyezkedik. Szerintem jó párost alkotunk, nagyszerűen kijövünk egymással, és a csapat számára is jó, hogy a két pilótájuk hajtja egymást. Van köztünk egy egészséges versengés, de mindig a csapatot helyezzük előtérbe. Ha harapnom kell, akkor megpróbálok harapni, de ha vissza kell fognom magam, akkor igyekszem azt tenni.”

formula.hu