Agyonlőtte nővérét a 14 éves fiú, majd őt lőtte le a bátyja szenteste

Agyonlőtte nővérét a 14 éves fiú, majd őt lőtte le a bátyja szenteste

A Pinellas megyei seriff közlése szerint a testvérek anyjukkal vásárolni mentek vasárnap, és összeszólalkoztak azon, hogy ki kap több ajándékot. A bevásárlás után nagyanyjukhoz mentek, ahol a vita folytatódott. Egy ponton a 14 éves fiú előrántotta pisztolyát és ráfogta a bátyjára, azzal fenyegetve, hogy fejbelövi. Nagybátyjuk választotta szét őket, és kivitte a fenyegetőző fiút a ház elé.

A ház előtt volt 11 hónapos kisgyermekével a fiúk nővére, Abrielle, aki arra kérte öccsét, hogy legalább karácsonykor ne balhézzon. A fiú vele is vitatkozni kezdett, sértegette, majd mellkason lőtte, miközben egy hordozóban nála volt a baba. A gyermeknek nem lett baja, de Abrielle belehalt a sérülésbe.

Ezután a fiú 15 éves bátyja is kijött a házból. Azt kiáltotta, hogy „Meglőtted a kib*szott nővéremet”, és a nála lévő pisztollyal hasba lőtte öccsét. A seriff szerint mindössze nyolc másodperc telt el az Abrielle-t és a fiút ért lövés között.

A báty, miután lelőtte öccsét, elfutott, eldobta pisztolyát és egy rokon házába ment. A 14 éves fiút megműtötték, állapota stabil. Gyilkossággal és gyerekbántalmazással vádolják, a megyei államügyészség fog dönteni arról, hogy felnőttkorúként vonják-e felelősségre.

A 15 éves fiút pszichiátriára vitték, mert attól tartottak, hogy kárt tesz magában. Őt is megvádolták emberöléssel és tárgyi bizonyítékkal való visszaéléssel, mert az általa használt fegyvert nem találták meg.

A nyomozás során kiderült, hogy a két fiútestvér mindig magával hordta a fegyvereket, amiket autófeltöréssel szereztek. Májusban mindkettejüket elfogták az autófeltörések miatt.

Ez történik, ha fiatal bűnözők fegyvert tartanak maguknál, idegesek lesznek, nem tudják, hogyan kezeljenek helyzeteket, így előveszik a pisztolyaikat, lövöldözni kezdenek egymásra és egyikük megöli a nővérét – foglalta össze a történteket a seriff. A nővérét megölő fiút 12 éves kora óta már többször letartóztatták, egyebek mellett fegyver birtoklása, rendzavarás, autólopás, autófeltörés és iskolai dolgozó bántalmazása miatt.

A seriff szerint óriási problémát jelent a fegyverek elszaporodása és gyerekekhez kerülése, és szigorúbb törvényekre lenne szükség, mert most nem elég komolyak a következmények.

Írta a Magyar Hírlap